Što je newsletter?

Što je newsletter? Newsletter je prikupljanje email adresa od posjetitelja web stranice koji se pretplaćuju na sadržaj tog newsletter-a. Prosječni korisnik interneta sigurno se susreo sa pretplatom na newsletter ili više njih. Učinkovita je digitalna marketing strategija. Svrha je povećanje prodaje ili posjetitelja na web stranicama.

Što je newsletter
Što je newsletter

Kako se koristi newsletter?

Dodatak mogućnosti prijave na newsletter trebao bi biti nešto što se podrazumijeva na web stranicama tvrtke. Pretplate na newsletter su svakakve vrste nuđenja sadržaja, kao informacije, novosti, promocije, digitalne knjige i predlošci. Ovo je i najbolji način prikupljanja mailova.

Korist newsletter-a

Jedan od najboljih marketing kanala, ima mogućnost analize učinkovitosti, nije skup, može aktivirati reakciju ljudi onaj tren kada ga dobiju, promocija brenda na učinkovit način i povećanje ukupnog dojma.

Odjava sa liste mora biti omogućena i ako se želite odjaviti pronađite link tipa „odjavi me sa liste“ koji se najčešće nalazi pri dnu newslettera.

Newsletter je slanje masovne email pošte i ukoliko se mail šalje u marketinške svrhe na više desetaka adresa prikupljenih od korisnika to je newsletter. Cilj newslettera je privlačan vizualni prikaz i dizajn.

Izrada newslettera korištenjem MailChimp-a može povećati prodaju i biti temelj marketinga.

Najmanji račun kod korištenja MailChimp servisa je besplatan. Možete koristiti liste do 2000 adresa na koje se šalje newsletter. Korištenjem buildera za kreiranje mailova je izrazito jednostavno i sadržava atraktivne template za gotova rješenja, što ga čini odličnim odabirom.

Kako newsletter treba izgledati?

Tekst newslettera mora biti kratak, jasan i sa čistom porukom. Potražite u svojim mailovima nekoliko newslettera i usporedite dužinu i količinu sadržaja. Manji atraktivniji sadržaj sa kraćim i direktnijim porukama je kvalitetan newsletter.

Kako izraditi newsletter?

Otvorite račun na MailChimpu ili unajmite agenciju za vođenje mail kampanja. Pripremite sadržaj kao što su baneri, slike i tekst, iskoristite ih u nekom od predložaka. Pripazite na naslov maila jer je to „okidač“ za klik unutar mail klijenta.

Što je newsletter?

To je vaš marketing na koji način možete doprijeti do novih prodaja proizvoda i usluga.

Skip to content