Kako dobiti poticaj za samozapošljavanje?

Kako dobiti poticaj za samozapošljavanje otvaranjem firme ili obrta? Angažiraj nas da ti pomognemo u izradi plana za samozapošljavanje.

Kako dobiti poticaj za samozapošljavanje

Kako dobiti poticaj za samozapošljavanje?

Poticaj za samozapošljavanje može se dobiti prijavom poslovnog plana za samozapošljavanje u sustav Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na linku  burzarada.hzz.hr

Da bi osoba dobila poticaj za samozapošljavanje, potrebno je biti nezaposlen i prijavljen na HZZ-u barem 1 dan. Potrebno je ubaciti poslovni plan u sustav zajedno s prilozima.

ANGAŽIRAJTE NAS DA VAM NAPIŠEMO PLAN I POSAO DORADIMO ZA VAS

ispunite kontakt obrazac

   

  Kako dobiti poticaj za samozapošljavanje? možete ga dobiti i na način da se javite svome savjetodavcu na zavodu i izrazite interes za ostvarivanje mjere samozapošljavanja. Otvarate posao koji biste radili kroz firmu ili obrt koji podliježe poreznim zakonima, time biste postali direktor i vlasnik vlastita poslovanja (poduzetnik). Izražavanjem interesa za tu sve popularniju mjeru smatra se da ste razmislili o tome čime biste se bavili.

  Ideje za samozapošljavanje

  Ideje za samozapošljavanje za firmu, obrt i poslovanje vaše su ideje i vizija o onome što znate raditi a htjeli biste realizirati kroz biznis. Postavite sami sebi pitanje Koliko imam službenog iskustva za ono što želim raditi?, Imam li obrazovanje za djelatnost koju želim predstaviti kao ideju? Hrvatski zavod za zapošljavanje ima bodovni sustav poslovnog plana i vrlo vjerojatno vaša poslovna ideja neće proći ukoliko nemate dvije godine radnog iskustva u djelatnosti ili relevantno obrazovanje. Dakle, hobi ideje možda i jesu dobre i znate ih vrhunski raditi ali sustav bodovanja vam ne ide u prilog.

  Sredstva za poticaj za samozapošljavanje svake godine sve su veća i primamljiva sve većem broju ljudi koji donose odluke o davanju otkaza kako bi ih iskoristili.

  Uvjeti za ostvarivanje mjere

  Uvjeti na stranicama mjere.hr HZZ zavoda imaju jasnu tablicu djelatnosti koje su pokrivene za odobravanje poticaja. Spomenuli smo da ideje za slobodno vrijeme ne prolaze najbolje i pokrivene su djelatnosti koje prema procjeni imaju određeni potencijal i učinak na tržište.

  Mjere su namijenjene osobama koje su nezaposlene, osobama koje su dobile otkaz i osobama koje su dale otkaz. Jasno i nedvosmisleno je objavljeno u uvjetima mjere tko nema pravo ostvariti potporu, želimo samo napomenuti da je dovoljno biti na burzi jedan dan i postati podnositelj zahtjeva koji ispunjava uvjet, ostale uvjete pogledajte na Poticaj za samozapošljavanje.

  Kako dobiti poticaj za samozapošljavanje ako nemam sve uvjete?

  Izdašni iznosi privlače ljude što ne mora uvjetno biti dobro. Nažalost sami poticaj i sredstva pokušavaju se iskoristiti samo za dobivanje sredstava od strane raznih korisnika koji na taj način pokušavaju steći korist.

  Spomenuo bih nedavni slučaj kada je korisnik izrazio želju za izradom poslovnog plana dostave koju bi radila njegova mama bez obzira što nikada nije radila taj posao i nema obrazovanje u toj djelatnosti. Postoje slučajevi gdje nam korisnik doslovno kaže da sa sredstvima želi odseliti u drugu državu i da mu treba poslovni plan, kako god…

  Uvjeti za ostvarivanje mjere i bodovni sustav potpuno je jasan i razne ideje kako dobiti poticaj za samozapošljavanje, iskoristiti ga na drugačiji način od propisanog neće i ne prolaze.

  Poticaj za samozaposljavanje dokumenti i obveze

  Zašto je bitno trajanje mjere?

  Trajanje poticaja za samozapošljavanje trebalo bi uzeti u obzir upravo radi podmirivanja obveza. Razmislite o jednoj stvari, mjera traje 24 mjeseci i u tom periodu obvezni ste plaćati pune doprinose za direktora koji iznose oko 2000kn mjesečno. Ispunili ste obveze doprinosa za j.d.o.o. nakon 24 mjeseci i uplaćenih oko 50.000kn. Ukoliko razmišljate realno i ozbiljno ovo ne bi trebao biti problem jer vaša ideja za j.d.o.o. mora stvarati mjesečnu dobit od oko 8.000kn kako biste mogli pokriti doprinose i plaću za direktora (sebe). Osim ovog troška pravdate i opremu koju ste naveli za obavljanje djelatnosti.

  Trajanje mjere i obveza uključite u svoju procjenu prilikom razmišljanja o ideji za samozapošljavanje. Prema našoj procjeni dovoljan prihod vam treba odmah ili najkasnije 6 mjeseci nakon postavljanja poslovanja kako biste imali uspješan biznis i postali samostalni.

  Nikada vas nećemo savjetovati da ostavite posao i date otkaz kako biste iskoristili sredstva samozapošljavanja.

  Predaja zahtjeva

  Kako biste ostvarili što više bodova postoje radionice HZZ zavoda za mjeru samozapošljavanja i nose 10 bodova što je puno u rigoroznom sustavu ocjenjivanja i potrebno ih je odraditi (on-line). Zahtjev sami predajete putem web forme ispunjavanjem upitnika u kojem objašnjavate poslovnu ideju.

  Poslovni plan

  Poslovni plan za samozapošljavanje dokument je koji odgovara na pitanja u predaji zahtjeva za poticaj. Odobravanje poticaja temelji se na podacima koji prikazuju održivost vaše poslovne ideje. Uzima se u obzir opis o vašem dosadašnjem radu, iskustvu, obrazovanju i dodatnim edukacijama te se provjerava kroz razne baze kao što je mirovinsko, porezna i slično.

  Odbor je potrebno uvjeriti istraživanjem tržišta i istraživanjem konkurencije kako bi u poznatoj djelatnosti zajedno sa kompetencijama poslovni plan bio odobren.

  Kako dobiti poticaj za samozapošljavanje ovisi o svemu navedenom i ukoliko niste na zahtjev predali svu dodatnu dokumentaciju, opise napisali sa minimalno 300 riječi jasnog teksta, razradili ideju poslovanja, troškovnik za dvije godine, napravili marketing plan teško da se može uzeti u obzir.

   

  Eurofinvest trenutno ima 99% uspješnosti prilikom apliciranja na mjeru samozapošljavanja i specijalizirali smo se upravo za tražene djelatnosti u uvjetima opisanim na stranicama mjera te smo napisali preko 200 poslovnih planova. Možete nas kontaktirati za savjetodavne usluge ili pisanje poslovnog plana a korisnicima nudimo i knjigovodstvene usluge za malo i srednje poduzetništvo.

  Skip to content