Knjigovodstvene Usluge 2022

Knjigovodstvene usluge

Računovodstvo malih poduzeća i knjigovodstvene usluge

Kako biste novo poslovanje uspješno vodili približiti ćemo vam usluge koje vam mogu biti od velike koristi u vođenju financija koristeći dodatne online alate i knjigovodstvene usluge. Data smart knjigovodstveni servis bavi se računovodstvom, propisima i zakonima a specijalizirana je tvrtka za pružanje izvrsne usluge manjim tvrtkama i obrtima.

Vaš uspjeh ovisi i o pravovremenim savjetima financijskih stručnjaka i prije starta poslovanja potrebno je imati načine evidencije tijeka novca te znati koji dio poslovanja može funkcionirati samostalno a koji uz veći oprez.

U slučaju obrta knjigovodstvene usluge jednostavan su oblik pohranjivanja računa no za druge oblike poslovnog subjekta morate znati kako funkcioniraju propisi za djelatnost i prateće knjigovodstvo. Vođenje poslovanja je dugoročan proces u koji ulazite odgovorno i odlučno.

Vođenje poslovnog računa

Rad sa financijama ima različite načine ostvarivanja dodatnih mogućnosti i prednosti. Navesti ćemo primjer poslovanja sa prodajom određene robe. Recimo da tvrtka ima usluge i preprodaju određene robe. Čest je slučaj da je na specifičnim proizvodima jako mala marža a velika cijena proizvoda. Sigurno je da na takvoj prodaji jako malo zarađujete a promet je velik radi velike prodajne cijene. Zašto je ipak dobro nastaviti prodaju? Korist koju možete ostvariti radi velike likvidnosti leži u tome kako banka gleda na taj promet. Prilikom zahtjeva za kreditom na temelju upravo tog rada možete ostvariti veće kredite i limite.

Za razliku od povećanja kreditne sposobnosti na temelju veličine prometa, iskoristite prednosti kreditnih kartica. Kreditna kartica na sličan način može utjecati na povećanje kreditne sposobnosti ali može i pomoći pri kratkoročnom financiranju poslovanja, kupnjom opreme na obročnu otplatu i slično.

Pokušajte osobne financije razdvajati od poslovanja radi čiste i jasne slike dospjelih obveza, troškova i poreza. Najveće banke u Republici Hrvatskoj imaju uredno online bankarstvo sa raznim mogućnostima upravljanja i prilikom odabira banke radi se o minimalnim razlikama. Popularan savjet o vođenju financija je otvaranje više poslovnih računa za razne namjene. Pretpostavimo da imate mjesečne troškove poslovanja koji uključuju najam, režije, telefon i Internet, plaće zaposlenika… Za te troškove otvarate jedan račun a za tekuće poslovanje drugi račun, eventualno možete otvoriti i treći račun na koji odvajate novac koji bi se iskoristio na kraju godine u svrhu plaćanja pdv-a ili slično. Raspodjelom sredstava imate jasniju sliku financija i vaše vas knjigovodstvo može jednostavnije i kvalitetnije voditi.

Knjigovodstvene usluge ostvari mjere

Usluge plaćanja

Poslovanje dolazi u raznim veličinama i oblicima, početna mogućnost naplate usluga i proizvoda je transakcijsko poslovanje i plaćanje po ponudi. Za potrebe usluga plaćanja može vam dobro doći izdavanje računa i ponuda elektroničkim putem u obliku online aplikacije kao e-računi. Računi koji se izdaju na temelju plaćanja karticama ili gotovinom imaju obvezu fiskalizacije računa. Fiskalizacija računa omogućena je putem korištenja Fina certifikata koje instaliramo u aplikaciju za izdavanje računa.

Početak poslovanja najpovoljniji je u slučaju transakcijske naplate putem ponude za plaćanje koju šaljete krajnjem kupcu. Razmislite o potrebama načina naplate u početku jer se troškovi mogu dosta povečati.

Knjigovodstvene usluge

Dobre knjigovodstvene usluge mogu biti od presudne važnosti u slučaju pravovremenog i ispravnog financijskog savjeta. Knjigovodstvo može izgledati kao posao spremanja i arhiviranja računa i slanja izvješća no u suštini pravi knjigovođa može biti presudan kada se radi o uštedama, ispravnim odlukama, tumačenju propisa, plaćanju i povratu poreza na dodanu vrijednost ali i legalnom načinu izbjegavanja poreza.

Obrt ne zahtjeva puno knjigovodstvenog posla i moguće ga je voditi u tablicama gdje se onda jednom godišnje predaje izvještaj. Najbolja usluga za manje tvrtke je knjigovodstveni servis sa online knjigovodstvenim uslugama. Ukoliko vaša tvrtka naraste razmislite o zapošljavanju osobe za knjigovodstvene i računovodstvene poslove.

Donedavno je bilo moguće samostalno voditi knjigovodstvo ali novim uredbama o poslovanju donesen je zakon prema kojem morate imati osobu sa znanjem knjigovodstva ili certificiranog knjigovođu za knjigovodstvene usluge vaše firme.

Arhiva dokumentacije i praćenje troškova tvrtke

Moderno poslovanje vezano je za Internet i cloud usluge. Svoje račune i svu dokumentaciju možete imati pospremljenu u digitalnome obliku koristeći digitalne cloud sustave za pohranu podataka, OneDrive ili DropBox odnosno hosting paket web sa prostorom na serveru sa aplikacijom za spremanje i pristup dokumentima.

Definitivno si možete na taj način olakšati vođenje evidencije poslovanja, u suprotnome spremanje i pohrana računa na temelju kojih tražite olakšice svodi se na fascikle i fizičko dokumentiranje.

Uvođenje digitalnog sustava za evidenciju dokumenata jednostavan je korak ka digitalizaciji poslovanja i zahtjeva minimalne napore za korištenje.

Početak poslovanja

Računovodstvene i knjigovodstvene usluge Zagreb svojim klijentima u Hrvatskoj štedi vrijeme online uslugama, podrška je rastu poslovanja i osigurava neometan rad vašoj djelatnosti od bavljenja knjigovodstvenim poslom. Vaše vrijeme je cijenjeno i dobre knjigovodstvene usluge ne stvaraju dodatne pritiske već vam omogućavaju da se posvetite svome poslu.

Temelj uspješnosti poslovanja je usvajanje najboljih i optimalnih rješenja za povećanje dobiti i ostvarivanje ciljeva. Prihvaćanje promjena u poslovanju trebalo bi biti prirodno kako tvrtka raste sa najboljom podrškom u knjigovodstvu koje ne opterećuje.

Početak poslovanja nije lagani proces, unatoč svemu oslonite se na profesionalne i kvalitetne usluge i nemojte se prestati boriti za ono što vrijedi.


Provjerite i druge povezane objave: Kako hobi pretvoriti u posao, Kako napisati poslovni plan

Skip to content